Technisch Rubber & Kunststoffen

U bent hier

Rubber stroken

Polson Rubber is al bijna 60 jaar specialist in het vervaardigen van rubber stroken in allerlei maten en kwaliteitssoorten. Deze rubberen stroken kunnen binnen zeer korte termijn in elke maat volgens uw wensen worden geproduceerd.

De rubberen strips hebben een dempende werking, kunnen worden gebruikt ter isolatie, om af te dichten, om oneffenheden te egaliseren of bijvoorbeeld als onderlegrubber. 

 

Maatwerk rubber strips

Doordat wij verschillende machines ter beschikking hebben om de stroken op de juiste breedte te kunnen snijden is maatwerk in eigenlijk elk denkbare maat mogelijk. De rubberen strips kunnen in vrijwel elke breedtemaat gesneden worden en ook in de diktes is eigenlijk alles mogelijk, welke maat u ook nodig heeft, Polson kan dit op zeer korte termijn leveren. Standaard zijn (bijna) al de rubberen stroken 10 meter lang, echter is het ook mogelijk om deze zowel korter als langer voor u te produceren.

 

Verschillende kwaliteiten rubber

Rubberen stroken kunnen in elke kwaliteit plaatrubber worden geproduceerd, zowel mét- als zonder een canvas inlage. De meest voorkomende kwaliteiten voor de rubber strips zijn SBR, NBR, Neopreen of EPDM rubber. Afhankelijk van de toepassing en daarbij behorende bestendigheid van het rubber kunnen onze specialisten samen met u de keuze voor het juiste materiaal maken. Polson heeft deze en vele andere rubbersoorten op voorraad en kan daardoor snel overgaan tot produceren van de stroken. Naast bovengenoemde kwaliteiten heeft Polson ook de mogelijkheid om de rubberen strips uit andere materialen te halen (zie hier ons assortiment rubberen platen) naast volrubber is ook celrubber op maat te snijden. Dit is zowel met als zonder een zelfklevende laag verkrijgbaar.

 rubber stroken rubber strips  rubberen strokenpararubber

Rubber stroken zelfklevend

Ook de mogelijkheid om deze stroken zelfklevend te maken is bij Polson aanwezig. Het plaatmateriaal kan worden voorzien van een zelfklevende laag met schutvel, bedoelt als montage hulpmiddel. Celrubberband is veelvoorkomend rubber met een zelfklevende laag en wordt veelal verkocht in rollen van 20 meter.

Voor vragen over onze mogelijkheden met betrekking tot het produceren van rubberen stroken kunt u contact opnemen met onze specialisten.

Contact