Technisch Rubber & Kunststoffen

U bent hier

SilTec Siliconen producten met Lloyd's Type Approval Certificate


SilTec Siliconen producten met Lloyd's Type Approval Certificate

Polson TRT levert al vele jaren een breed assortiment met flexibele oplossingen in o.a. diverse silicone slangproducten, zoals o.a. siliconen slangen (recht), siliconen bochtstukken, siliconen verlopen en siliconen balgen. Daar Polson de laatste jaren van diverse klanten al vaker de vraag had gekregen naar kwalitatief hoogwaardige siliconen slangproducten met een gecertificeerde Type approval certificaat, heeft men na vele jaren werk en testen, het siliconen slangassortiment uitgebreid met de SilTec-Line. De siliconen producten uit deze SilTec-line hebben allen een Lloyd’s Type Approval Certificaat. (Daarnaast zijn deze siliconen slangproducten standaard al volgens SAE J2006 Rev Style R3 en Lloyd’s Register Rules and Regulations for Classification of ships and special service crafts, July 2018 geproduceerd) Deze siliconen slangproducten van de SilTec-line zijn van een hoogwaardige kwaliteit silicone rubber. Ze zijn voorzien van diverse polyester inlagen en tevens binnenin voorzien van een extra siliconen liner. De diameters van de diverse siliconen slangproducten loopt van Ø 6 mm tot en met Ø 177 mm, hebben 4-5 polyester inlagen en een totale wanddikte van 5-6 mm, uiteraard afhankelijk ook van de gekozen diameter.

 

silicone met lloyd type approval certificate

silicone met lloyd's keur

 

 

 

Specialist in maatwerk

Polson TRT bestaat al meer dan 55 jaar en is een toonaangevende leverancier op het gebied van technische rubber en kunststof producten. Polson biedt een zeer breed assortiment rubber en kunststof producten en is daarnaast zeer sterk in het leveren van maatwerk producten. Met de verhuizing van het afgelopen jaar naar een nieuwe en grotere locatie in Papendrecht, is men nog beter in staat de klanten snel te voorzien van de door hun benodigde producten. De maatwerk producten worden heel vaak ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klant. Vaak begint het met een vraag of probleemstelling vanuit de klant, waarbij 1 van onze productspecialisten samen met de klant naar de verschillende mogelijkheden zal kijken en daar waar nodig zal adviseren. Of het nu gaat over een afdichting of speciaal pakking, een rubber vormdeel of bijvoorbeeld een complete boegfenderset van een sleepboot, Polson biedt daarin mogelijkheden. Vind hieronder een kleine greep van de diverse mogelijkheden maatwerk:

- Maatwerk rubber profielen: Aan de hand van uw tekening / schets, kunt u samen met één van onze specialisten de mogelijkheden bekijken en op zoek naar het voor u gewenste profiel. Wij kunnen vrijwel elk gewenst rubber profiel produceren.

- Maatwerk pakkingen en afdichtingen: Polson levert op maat gemaakte pakkingen en afdichtingen volgens tekening van de klant. Deze maatwerk pakkingen kunnen gemaakt worden uit rubber, maar ook vezelplaat, kunststof, grafiet, teflon of welk materiaal u ook nodig heeft. Door middel van onze CNC snijmachine kan elke pakking voor u op korte termijn gesneden worden.

- Maatwerk rubber en kunststof slangen: Ook op het gebied van slangen en koppelingen bent u bij Polson aan het juiste adres. Door onze grote voorraad en diversiteit aan slangen is er vrijwel voor elk probleem een directe oplossing. Zo zijn wij in staat om de slangen (terwijl u wacht) te voorzien van de juiste koppeling.

- Maatwerk vormartikelen: Polson is in staat om vanaf uw schets of tekening allerlei soorten rubber maatwerk vormdelen te produceren. in verschillende kwaliteiten (denk aan SBR, NBR, Viton, EPDM, CR etc) en vrijwel elke gewenste afmeting, groot of klein.

- Maatwerk rubber fenders: Al vele jaren produceert Polson rubberen fenders in alle soorten en maten. Polson is in staat om binnen korte tijd rubber fenders en stootranden te leveren volgens uw tekening, al dan niet voorzien van gaten, schuine kanten en uiteraard op de juiste lengte. Door onze grote voorraad, en onze flexibiliteit om snel te kunnen schakelen komt u samen met onze specialisten altijd tot de juiste oplossing.

 

 

Ontdek onze productoplossingen voor Dieselbedrijven

Polson Technisch Rubber is opgericht in 1963 en inmiddels gevestigd in Papendrecht. Ooit gestart met autobanden groeide het bedrijf al snel uit tot betrouwbare fabrikant en leverancier van technisch rubber en kunststof producten. Door onze centrale ligging zijn wij makkelijk te bereiken en hebben wij korte distributielijnen van en naar alle industriële centra binnen Nederland.