Technisch Rubber & Kunststoffen

U bent hier

Rubber profielen


Rubber profielen

Polson heeft een uitgebreid programma aan rubberen profielen. Zowel uit voorraad leverbaar als het leveren van maatwerk profielen is bij ons een mogelijkheid. Deze profielen zijn te leveren in een verscheidenheid aan kwaliteiten, hardheden en afmetingen. Door de verschillende productiemogelijkheden die Polson te bieden heeft is vrijwel elk profiel voor u op maat te maken. Aan de hand van een tekening en een afname kunnen wij een offerte voor u uitbrengen. Mocht u nog niet helemaal zeker zijn van welk profiel u nodig heeft kunt u samen met één van onze specialisten tot een oplossing komen.

 

 

Bij Polson bent u aan het juiste adres in de volgende gevallen:

rubber profielen per meter
Polson levert rubber profielen uit voorraad, ook in kleinere afnames
rubber profiel resellers
Heeft u grotere hoeveelheden van een bepaald profiel nodig of een terugkerende behoefte?
Rubber maatwerk
Heeft u een specifieke toepassing of wilt u een nieuw profiel op maat laten ontwikkelen? Graag zijn wij u hierbij van dienst.

 

 

Maatwerk profielen, grotere afnames en resellers.

Polson is dé leverancier als het gaat om grotere afnames voor veelgebruikers of resellers. Door onze eigen productie kunnen we verschillende soorten profielen leveren tegen de laagste prijzen. Als u op zoek bent naar een bepaald profiel kunt u het beste contact opnemen met onze specialisten om samen tot een oplossing te komen.

 

 

 

 

 

EPDM rubber profielen 

Standaard hebben we een groot assortiment in EPDM rubber profielen op de plank liggen. Dit zijn profielen in alle soorten en maten (denk aan U-profielen, kraalprofiel, hoekprofiel, rubber stootranden, rubber snoeren, carrosserie profielen enzovoorts. Deze profielen zijn gemaakt van EPDM compound wat goed bestand is tegen UV/weersinvloeden waardoor deze uitstekend voor buiten toepassingen gebruikt kunnen worden.

 

rubber profielen overzicht

 

Kantafwerkprofiel (Klemprofiel) 

Polson heeft een ruim aanboden aan klemprofielen(link naar de klemprofielen). Deze profielen worden vaak gebruikt in bijvoorbeeld de carrosseriebouw of metaalindustrie en zijn vaak vanuit voorraad leverbaar en door onze uitstekende productiefaciliteiten tegen scherpe prijzen te leveren. Vaak zijn deze klemprofielen voorzien van een mosrubber profiel (schuimrubber) om voor een goede afdichting te zorgen en is er metaal in verwerkt voor een goede klemming. Deze (veelal) PVC kantafwerkprofielen(link naar de klemprofielen) liggen bij ons magazijn in Papendrecht ruimschoots op voorraad.

 

 

Rubber profielen op maat 

Polson rubber is in staat om vrijwel elk profiel volgens tekening voor haar klanten te produceren. Dit kan o.a. uit EPDM, neopreen, siliconen rubber maar ook uit TPE rubber (ook wel termoplastisch rubber of thermoplastisch elastomeer rubber genoemd) Afhankelijk van de toepassing, afname en gevraagde levertijd kan ons team van specialisten u hierin adviseren. Deze rubberen profielen zijn tevens in verschillende kleuren en hardheiden leverbaar. (van ca 25° tot 90° shore A) Het is bij ons mogelijk om vrijwel elk rubber profiel op maat te laten maken

 

TPE Thermoplastisch rubber profielen / SEBS 

TPE/SEBS is vergelijkbaar met een EPDM rubber met als grote voordeel dat het in kleinere series gemaakt kan worden tegen gunstige levertijden. Dit thermoplastische rubber is uitstekend UV- en ozonbestendig en daardoor goed te gebruiken voor o.a. buiten toepassingen. Van deze extrusie profielen produceren wij wekelijks tientallen rubberen profielen, daarbij moet u denken aan stootrubber, deurrubber, raamrubber, luikenrubber, afdichtingsrubber etc. Naast het feit dat dit profiel geproduceerd kan worden in kleinere series (vanaf ± 15 mtr) biedt het nog een aantal voordelen; Zo zijn de gereedschap kosten in vergelijking met EPDM/Neopreen zeer laag, is het goed te verwerken in kleine afmetingen met dunne wanden en is het ook nog eens recyclebaar, en dus minder belastend voor het mileu. In ons artikel over Thermoplastisch rubber kunt u lezen hoe wij dit voor u maken.

 

 

Ontdek wat wij naast rubber profielen nog meer te bieden hebben

Polson is niet alleen gespecialiseerd in rubber profielen, ook hebben wij een hoop andere productgroepen in ons assortiment. Hieronder vindt u een greep uit deze producten. Uiteraard kunt u ook een kijken nemen op onze productpagina's voor het complete overzicht.